Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Ocaklar Göleti'ni BASKİ onarıyor

Ocaklar Göleti

Geçtiğimiz yıl had safhada içme suyu sorunu yaşanan Ocaklar Mahallesi'nde bu yaz sezonunda içme suyu sorununun yaşanmaması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ ekiplerinin başlattığı çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl had safhada içme suyu sorunu yaşanan Ocaklar Mahallesi’nde bu yaz sezonunda içme suyu sorununun yaşanmaması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ ekiplerinin başlattığı çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Ocaklar Göleti sil baştan yenileniyor
18 Nisan 1999-30 Mart 2014 tarihleri arasında Ocaklar Belde Belediyesi Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Hüseyin Durak’ın döneminde beldenin içme suyu sorununun çözümü için yapılarak hizmete sokulan Ocaklar Göleti’nde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ ekiplerince onarım ve temizleme çalışmalarına başlanıldı.
30 Mart 2014 tarihinden sonra Erdek’in mahallesine dönüşen Ocaklar Beldesini, 2015 turizm sezonuna hazırlık kapsamında 80 bin ton kapasiteli Ocaklar Göleti’nin suyu BASKİ ekiplerince 1 haftada boşaltıldı.
BASKİ ekipleri, suyu boşaltılan gölette temizlik ve onarım çalışmaları birlikte yürüttü. Gölette yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra, Göletten mahalleye verilen 2,5 kilometre uzunluğunda 70 lik PVC borudan oluşan içme suyu isale hattının 125 lik PVC boruyla yenileneceğini açıklandı.



  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli